Jönköpings Skyttegille


Jönköpings Skyttegille är en av de äldsta idrottsföreningarna i Jönköpings kommun. Vi bildades redan 1861 men då under namnet Jönköpings skarpskytteklubb. Namnet ändrades i början av 1900-talet till nuvarande Jönköpings Skyttegille.

Vi bedriver i första hand luftgevärsskytte men också banskytte samt fältskytte med gevär. Vi bedriver även sportskytte i tre grenar på 10, 50 samt 300 meter. Huvudorganisationen i Sverige heter Svenska Skyttesportförbundet som i sin tur är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF).


Luftgevärshallen

Vi har vår största verksamhet på luftgevär och lokalen finns sedan 2007 på KFUM Ungdomens Hus på Rosenlund. Där finns 10 skjutplatser utrustade med elektronisk markeringsutrustning av märket Megalink.

Den är öppen för alla som är intresserade, oavsett kön och ålder. Läs mer under träningar för information om tider m.m. 


På sommaren (maj-september) håller vi till på Ryttarns Mosse.


Ryttarns Mosse

På Ryttarns Mosse har vi en komplett utomhusskjutbana med en av Sveriges största 300-meters bana, det finns hela 60 skjutplatser. Här har SM arrangerats fyra gånger. 50-meters banan med sina 30 skjutplatser är också den störst i länet och även här har SM arrangerats flera gånger, senast 2015. Här bedrivs verksamhet under perioden maj – september med undantag för juli månad. Även detta på tisdagar klockan 18.00. Anläggningen har funnits sedan 1968.